Scones

SconesVerwarm de oven voor op 200 oC. Meng 1 kilo zelfrijzend bakmeel met 250 gr. harde boter, 125 gr. basterdsuiker, een zakje bakpoeder en een mespuntje zout tot een kruimelig deeg. Voeg in een keer 450 ml. melk toe en meng alles kort tot een samenhangend deeg (beslist niet te lang mengen). Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2,5 cm. dik en steek hier rondjes uit met de door u gewenste doorsnee (heeft u geen uitsteekvorm gebruik dan een glas). Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit tot het deeg op is. Bestrijk de bovenkant van de scones met een losgeklopt ei en bak de scones in de voorwarmde oven in 12 tot 15 minuten goudgeel. Serveer lauwwarm of koud met Coombe Castle Clotted Cream en Thursday Cottage preserve of curd. De scones kunt u goed invriezen. Voor gebruik even in de magnetron ontdooien en verwarmen.